Hasznos tanácsok egy tapasztalt autómentőstől

Vészhelyzet esetén

Vészhelyzet esetén talán az lenne a legjobb, hogy ha minden autós rendelkezne pótalkatrésszel, de lássuk be, sajnos mindez kivitelezhetetlen. Létezik egy fő szabály, hogy a legszükségesebb felszerelés mindig legyen bekészítve, és a leggyakrabban előforduló hibákra fel kell készülni. Tartalék motorolajra és ioncserélt vízre is szükség lehet. A gyújtógyertyából több is található a motorban, meghibásodása bármikor előfordulhat, tehát az izzókészlet és biztosítékok mellett tartalék gyújtó gyertya beszerzése is indokolt lehet.
Az egyre fejlődő technológiának köszönhetően újabb és újabb eszközök jelennek meg a piacon, az egyik ilyen az indítási vésztöltő. Ha az akkumulátor gyenge, esetleg valahol egy fogyasztó rendszeresen leszívja az akkumulátort álló helyzetben, akkor gyakran előfordulhat, hogy nem lehet elindítani az autót. Ennek az oka, hogy az akkumulátorban lévő energiamennyiség nem tudja megforgatni az önindító motort, így nem indul az autó. A megoldás ebben az esetben, hogy autómentést hívunk.
Nem kötelező tartozék ugyan, de a sárga vészvillogóval ellátott, nagy teljesítményű kézi lámpára mindenképpen szüksége lehet, főleg a sötét téli estéken. A lámpa jól használható ha bármilyen műszaki problémát próbál a sötétben felderíteni a motortérben, esetleg kerékcserénél. A lámpában található sárga villogó akkor hasznos, ha műszaki hiba miatt leáll az autó és az autómentés megérkezéséig szeretné elkerülni, hogy hátulról egy figyelmetlen autós balesetet okozzon.
Amit mi még javasolni szoktunk az az autóba elhelyezett poroltó, ez sem kötelező eszköz, de az autó számos esetben kigyulladhat, és akkor életet menthet. Például az esetben gyulladhat ki, hogy ha karambolban sérül az autó üzemanyag ellátó rendszere, az üzemanyag pedig ráfolyik a forró kipufogóra. Vagy egy másik ilyen eset, amikor zárlat keletkezik az elektromos rendszerben, ahol találkozik a tűz az üzemanyag ellátó rendszer csatlakozójával, amely tovább táplálja az égést.
Az első jeleknél a poroltó használatával jelentős károkat lehet megelőzni, noha a készülék nem kerül túl sokba. A vásárlásnál figyelni kell arra, hogy a vízzel töltött poroltót érdemes elkerülni. A méretet tekintve is hasznosabb a közepeset kiválasztani, amivel könnyen lehet oltani. Vészhelyzet sajnos a legváratlanabb helyzetben és helyen adódhat, felkészülni teljesen nem lehet rá. Ám Önnek nem kell kétségbe esnie, hiszen cégünket non-stop hívhatja.
Az ország egész területén tudunk segíteni, szakmai hozzáértésünk, és több éves szakmai tapasztalatunk garantálja a minőséget, a biztonságot és az egyedi, személyre szabott árajánlatot. Hívjon bennünket, hogy ha járműve karambolban sérült, ha műszaki hibás lett az autója, vagy ha kisbusz-, kisteherautó mentéséről is van szó, mi a lehető legrövidebb idő alatt indulunk a bajba jutott autó mentésére. A defektes kerék is bosszantó, hiszen felkészülni rá esélytelen, ám egy kirándulást, nyaralást, vagy egy kellemes hétvégi utazást is tönkretehet. Bosszúságot okoz, és nem mindenki tudja, hogy hová is forduljon hasonló helyzetben. A legfontosabb, hogy pontosan határozza meg a helyszínt, az autó típusát, illetve a probléma okát.
Mindezek tudatában lehetséges a személyre szabott, egyedi árkalkuláció, melynek elfogadását követően, kollégáink indulnak a bajba jutott jármű mentésére. Ha autópályán tartózkodik, mielőbb hagyja el a járművet, menjen a szalagkorláton kívül a biztonság érdekében. Nem szabad az autóban maradni! Hiszen sokszor előfordult, hogy nem látták a leállósávban lévő járművet, és hátulról az autónak hajtottak, a járműben lévő személy pedig súlyosan sérült. Célszerű felvenni a láthatósági mellényt, ezzel is el lehet kerülni a további balesetet. Ha lemerült a telefon és ezért nem tud autómentőt hívni, ne essen pánikba, hiszen minden autópálya szélén elérhető a segélyhívó telefon.

NoemiVészhelyzet esetén