Hasznos tanácsok egy tapasztalt autómentőstől

Téveszmék és félreértések az autós balesetekről

A rendszeresen autózok nyomon követik azon hírműsorokat, hírportálokat, ahol különböző autós eseményekről, balesetekről informálódhatnak. Tévében, újságban és az interneten is nagyon sokszor részletesen elemzik a problémákat, átbeszélik a lehetséges módszereket, melyekkel talán elkerülhető lett volna az adott baleset. Talán mindezeknek köszönhetően sokan úgy érezhetik, hogy mindent tudnak, a téma szakértőjévé váltak, holott előfordulhat, hogy soha sem volt részük hasonlóban. Ebből adódhatnak a téveszmék és félreértések. Nézzük, melyek a leggyakoribbak:

  1. Nincs semmi gond autójával, hiszen elindult, üzemképes

    Számos olyan ütközés, baleset történik, ahol nem sérül meg komolyabban az autó, ezért nincs szükség autómentésre, vagy autószállításra. Túlnyomó részük nem teszi abszolút üzemképtelenné az autót, ezért első látásra úgy tűnhet, hogy nincs baj, nem történt sérülés. Ám ez nem jelenti azt, hogy a karosszéria, vagy a motor nem hibásodott. Mi azt tanácsoljuk, hogy legyen bármennyire is kicsi az ütközés, a lehető legrövidebb idő alatt érdemes szerelőhöz vinni autóját. A szakértő tüzetesen átnézi, és megállapítja, hogy van-e ok az aggodalomra. Ez a későbbiek folyamán megkímélheti Önt a felesleges pénzkidobástól és stressztől.

  2. A biztosító minden esetben fizet

    Lássuk be, a biztosító nem egy jótékonysági intézmény, hanem egy üzleti vállalkozás. Célja a minél nagyobb profit elérése, ezért minden esetet ki fog vizsgálni, és azon lesz, hogy a legkevesebb legyen a kiadása. Abban a helyzetben is, ha egyértelműen a másik fél a hibás, megpróbálják elkerülni a biztosítás kifizetését. Ha mégis sikerül behajtani rajtuk az autó helyreállításának teljes költségét, a felesleges idegességet, utánajárást, és a rengeteg bosszúságot már nem fogják Önnek megfizetni. Mi azt ajánljuk, hogy érdemes elkerülni minden problémát, még akkor is, ha úgy érzi egyértelműen a másik fél hibázott.

  3. Ha már volt balesete, egy ideig nem kell tartani tőle

    Ez a legnagyobb tévhit. Lehet ugyan, hogy létezik valamilyen statisztika arra vonatkozóan, hogy ha volt egy balesete, akkor jó ideig nem kell ez miatt aggódnia, de szerintünk ez nem védheti meg azt az autóst, aki figyelmetlenül, vagy felelőtlenül ül az autójába. Vezetés közben nem érdemes a valószínűségszámításban bízni.

Néhányat felsoroltunk azok közül a tévhitek közül, melyekkel mi munkánk során számtalanszor találkoztunk. Koccanások, balesetek előfordulhatnak, nem tudjuk minden esetben kivédeni. Ha Önnek autómentésre, vagy autószállításra van szüksége keressen bennünket bizalommal az év bármely napján, nonstop az ország egész területén. Legyen szó bikáztatásról, darus autómentésről, vagy mezőgazdasági gépek szállításáról, mi készségesen állunk az ügyfeleink rendelkezésére. Magyarországon, Pest megyében és vidéken is elérhetőek vagyunk. Több éves szakmai tapasztalattal, és hozzáértéssel rendelkezünk. Vigyázzunk egymásra és vezessünk óvatosan.

NoemiTéveszmék és félreértések az autós balesetekről