Hasznos tanácsok egy tapasztalt autómentőstől

Ónos eső és az autóvezetés

Az időjárási körülmények nagymértékben nehezíthetik az autóvezetést, legyen szó meleg, tűző napsütésről, vagy éppen szakadó hóesésről. De ami a legrosszabb mindközül, az egyértelműen az ónos eső. A kialakuló jégpáncélon gyakorlatilag lehetetlenné válik az autó irányítása, hiszen megszűnik a tapadás. Mindenhol azt olvashatjuk, hogy ebben az esetben ne vezessünk. Azonban tudjuk, hogy ez nem mindig kivitelezhető, vannak olyan szituációk, amikor autóba kell ülnünk. Ha már elkerülhetetlen az ónos esőben történő autóvezetés, érdemes néhány jó tanácsot figyelembe venni, éppen azért, hogy ne legyen probléma.

Mit nevezünk ónos esőnek?

Vízcseppekből és hókristályokból álló csapadékfajta, amely a talajra érve azonnal megfagy, ezáltal egy kemény jégréteget képez. A nevéből adódóan nehézsúlyú, fémes csillogású és olvadékony.

Hogyan vezessünk ónos esőben?

Minket autómentőket a legtöbbször ónos esőben hívnak segítségül. Koccanások, karambolok, egymásba csúszott autók vagy kanyarban kisodródott járművek miatt. Nagyon fontos, hogy ebben az esetben fokozottan figyeljünk, téli gumi nélkül nem szabad útnak indulni, legyen bármilyen sürgős dolgunk is. Tükörjégen közlekedve megnövekedik a fékút, az előzés, a hirtelen kormánymozdulatok kerülendők. Hasznosabb a motorfék használata, és érdemes indulás előtt kipróbálni, kitapasztalni, hogy mennyivel növekszik meg a fékút.

Ha mégis bajba kerül, kisodródik, karambolban sérül, vagy hirtelen leáll a motor, ne essen pánikba, keressen minket bizalommal. Mi Magyarország egész területén elérhetőek vagyunk, nonstop állunk ügyfeleink rendelkezésére. Ha autómentésre, vagy autószállításra van szüksége, hívjon bennünket, és mi a lehető legrövidebb idő alatt indulunk az Ön segítségére.

NoemiÓnos eső és az autóvezetés