Hasznos tanácsok egy tapasztalt autómentőstől

Gyakori problémák, ha lerobbant az autója

Bár a pandémia miatt valamennyire csökkent az autós forgalom, az utakon észrevehető a változás, de emiatt nem szűntek meg a gyakori problémák. Autóba lehet, hogy kevesebben ülnek, ezáltal csökkennek a balesetek is, ám ne feledjük, hogy problémák nem csak ezáltal történnek.

Nem mindig karambol miatt keresnek meg bennünket.

A leggyakoribb hibák közt említhetjük az akkumulátor problémákat, ez igencsak mozgásképtelenné teheti az autót. Tapasztalhattuk, hogy az autó képes akár a legváratlanabb pillanatban lemerülni. Statisztikák szerint autómentőt leginkább ilyen jellegű esetek miatt hívnak.  Az autó bikáztatása ismert eljárás, ám nem minden esetben tanácsos ezt tenni. Van olyan szituáció, amikor csak árthatunk ezzel, és célszerűbb szakértőre bízni. A második gyakori hiba a fék meghibásodása, esetleg kormányzással, futóművel kapcsolatos problémák.

Ahhoz, hogy az autónk megbízható legyen, rendszeres karbantartást igényel. Ami elromolhat, az előbb utóbb el is romlik, ismerjük ezt a mondást, és valóban így van. Ám a folyamatos ellenőrzés által a minimálisra csökkenthetjük a váratlanul fellépő problémákat. Ha mindezek ellenére is segítségre lesz szüksége, minket hívhat az év bármely napján. Magyarország egész területén elérhetőek vagyunk és több éves szakmai tapasztalattal állunk rendelkezésére.

Kímélje meg magát a fölösleges stressztől, bízza autóját értő kezekre.

+36 20 918 8649

A lerobbant autó, defektes kerék, vagy a műszaki hibás jármű mind-mind hatalmas bosszúságot tud okozni az autós számára, hiszen sokszor a legváratlanabb időben és helyszínen jelentkezik a probléma. Ám ilyenkor nem szabad kétségbe esni, hiszen van pár fontos dolog, melyet célszerű megtenni, hogy a személy- és az autó biztonsága is garantálva legyen. Körültekintőnek kell lenni, megnézni, hogy veszélyben van-e a gépjármű, amennyiben igen, el kell vinni egy forgalommentes helyre.

Az autópályán történt meghibásodás utáni teendők

Ha autópályán történik a gépjármű meghibásodás, mielőbb ki kell szállni az autóból, gondoskodni kell az elakadásjelző vészháromszög kihelyezésével arról, hogy esetleg további balesetek történjenek. Ha autópályán éjszaka robban le az autó, vagy lesz defektes a kerék, a sárga színű helyzetjelző bekapcsolásával lehet gondoskodni a saját és a többi autós biztonságáról. Az autópálya gondoskodik a meghibásodott, vagy karambolban sérült autók elszállításáról, de az sokkal magasabb áron történik, mint az autómentés. Ilyen helyzetben célszerű higgadt maradni, tárcsázni a megbízható autómentőt, aki rövid időn belül a helyszínre érkezik, és megoldja a problémát.

Cégünk több éve áll az ügyfelei rendelkezésére, megbízhatóságunk, pontosságunk és szakmai hozzáértésünk minden esetben megoldást nyújt a bajba jutott autósok számára. Tárcsázzon bennünket, mondja el, hogy pontosan hol van, mi pedig egy gyors, személyre szabott árkalkulációt készítünk. Ennek elfogadása esetén azonnal a helyszínre sietünk és megkezdjük a mentést. Legyen szó furgonmentésről, kisteherautó-, vagy kisbusz mentéséről, akár hidegindításról, mi non-stop elérhetőek vagyunk. Így önnek nem kell az óráját néznie, csupán cégünket hívnia.

Mit tegyek amíg kiérkezik az autómentő?

Mindaddig, amíg az autómentő megérkezik, mindenképpen a szalagkorláton kívül kell tartózkodni a biztonság érdekében. Nem szabad az autóban maradni! Hiszen számos esetben tapasztaltuk, hogy tömeges baleset történt, a leállósávban lévő autónak hajtottak, és a járműben lévő személy súlyosan sérült. Célszerű felvenni a láthatósági mellényt, ezzel is el lehet kerülni a további balesetet.

Ha lemerült a telefon és ezért nem tud autómentőt hívni, ne essen pánikba, hiszen minden autópálya szélén elérhető a segélyhívó telefon.

Megbizás vagy kérdés esetén várjuk hívásukat az alábbi telefonszámon :

NoemiGyakori problémák, ha lerobbant az autója