Autó bikázás- Hidegindítás

A teljesen lemerült akkumulátor okozta problémát a hidegindítással, vagyis a köznyelvben használatos bikázással lehet megoldani. A hőmérséklet sajnos nagymértékben befolyásolja egy akkumulátor élettartamát, ugyanis -20 Celsius fokon akár 50%-al is csökkenhet a teljesítménye, valamint a nem teljesen feltöltött telep is okozhat ilyen problémát. Elsőként az akkusarukat szükséges tisztítani, majd ezután következhet az autó bikáztatása. Hasznos lehet, ha van nálunk mobil akkumulátor, de sajnos ezzel többnyire csak a kereskedők rendelkeznek. Nem tanácsos önállóan “újraéleszteni” autónkat, ugyanis a nem kellően alkalmazott technika miatt árthatunk vele a járműnek. Nem javasoljuk a műveletet elkezdeni szakmai hozzáértés nélkül. Tudnunk kell, hogy milyen kábelt szükséges használni, hogy milyen kapacitású akkumulátorral indítunk újra, hogy milyen pólusokkal kell összekötni, illetve a sorrend sem mindegy.

Bikázásnál nem csak a kábelek minősége, a segítő akkumulátor kapacitása is fontos.
Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy a reggeli órákban a megszokottnál nehezebben-, vagy egyáltalán nem indul be a motor, máris érdemes arra gyanakodni, hogy az autónkban lévő akkumulátor az életciklusa végéhez közelít. Ilyenkor nem érdemes halogatni a szerviz felkeresését, mert az akkumulátor magától értelemszerűen nem fog megjavulni.
Ha mégsem cseréljük le időben az aksit, akkor könnyen előfordulhat, hogy segítségével már nem tudjuk életre kelteni a motort. Mindezek tudatában is előfordulhat, hogy felkészületlenül, meglepetésszerűen ér bennünket, nem tudjuk, hogy mi tévők legyünk, hiszen egy nyaralás, vagy utazás során igencsak megkeserítheti a nyugodtnak szánt pihenésünket. Ebben az esetben szükséges autómentőt hívni. Cégünk non-stop áll az ügyfelei rendelkezésére. Több éves szakmai tapasztalattal, ügyfélcentrikus, megbízható kollégákkal segítünk, legyen szó furgonmentésről, kisteherautó-, kisbusz mentéséről, vagy akár karambolban sérült járművekről. Magyarországon bármelyik autópályán, autóutakon is akadt el, tárcsázzon bennünket, mondja el, hogy pontosan hol tartózkodik, mi történt, kollégánk ez alapján kalkulál egy teljesen személyre szabott árajánlatot, melynek elfogadása után rögtön elindulunk a gépjárműve és az Ön segítségére. Műszaki mentés vagy hidegindítás esetén is számíthat ránk! Ne bajlódjon a megoldhatatlannak tűnő problémán, kímélje meg magát a felesleges idegességtől, időt és pénzt takaríthat meg, amennyiben igénybe veszi szolgáltatásainkat!

NoemiAutó bikázás- Hidegindítás